Dream Houses

Architect's cabin to live with family

Pin
Send
Share
Send
Send


The terrace of the room overlooks the reading area which is organized around a round metal and wooden table and old Thonet chairs.

Nicolas Millet

Designed by the Lode Architecture agency, this contemporary "hut", marrying the surrounding nature, plays the card of the absolute transparency and the authenticity of the materials. A house in Brittany that seems to have always been there, in the middle of the undergrowth.

It is in the middle of the undergrowth along the estuary of Cornwall that the owner of this house unearthed, one day, the ground of his dreams. He who wanted a simple wooden cabin then likes to imagine a summer construction in total harmony with nature. But, by discovering this exceptional site, the architect Arnaud Lacoste, of Lode Architecture agency, conceives a more ambitious project, that of a contemporary architecture, discrete and perfectly integrated with its environment. The owner is immediately seduced by the lines of this parallelepiped rectangle simply placed on a gentle slope, dressed in wood and glass and capped with a flat roof. The sliding glass walls of the lower part expose a beautiful living picture that gives the impression of living simultaneously inside and outside, while the upper part, conversely, dresses with chestnut planks, alternating cladding and screens diffusing a soft light on the floor. A deliberately felted atmosphere that preserves the intimacy of the bathrooms, bedrooms and their respective terraces.

The wide open windows on both sides of the house and the continuity of the Italian stone oxidized floor erase the angle and create new perspectives between inside and outside.

Nicolas Millet

Alternatively refuge and reception area, space on the ground floor coexists kitchen, dining room and living room in one and the same living room. The ample volumes, decorated with wood and unadorned furniture, let the light circulate freely, a goal confirmed by the creation of skylights and a perforated stairwell. The house is distinguished by the way the living space blends with the landscape. The dialogue with nature is constant. In these open spaces, the soul has room to breathe. A perfectly developed site that cultivates the authenticity of a cabin, comfort and modernity in addition. Architects Arnaud Lacoste and Jérôme Vinçon for lode-architecture.com

Above the central island and the dining table, the architect punctuated Jean Marzais Créations' space of black cluster spots that respond to the Thonet chairs and the XXL desk lamp.

Nicolas Millet

The terrace of the room overlooks the reading area which is organized around a round metal and wooden table and old Thonet chairs.

Nicolas Millet

The estuary appears in the extension of the closed terrace by the trellises, bed linen, Thank you; and stool stools from the undergrowth.

Nicolas Millet

The address book of architect Arnaud Lacoste

For the custom work plan Châtaigner the Rahuel sawmill, 86, avenue de la Libération, 35270 Combourg, tel. 02 99 73 04 87, rahuelbois.com

For the making of curtains and for its wave system, which allows them to keep a regular movement, Décor Bigouden, Plomeur road, 29120 Pont-l'Abbé, tel. 02 98 87 07 25, cote-rideaux-decor-bigouden.com

For natural cork floor tiles, oiled finish used for its thermal, sound and aesthetic qualities, Aliecor, aliecor.com

For the assembly of the staircase made of digitally cut wood panels, the joiner Paul Vinter, Sequer Nevez, 29120 Pont-l'Abbé.

The large living room, totally open to the outside, is unified by a wooden ceiling and an oxidized stone floor.

Nicolas Millet

Around the cubic fireplace designed by Arnaud Lacoste articulate the relaxation areas. The TV lounge comes alive with a painting by Amalia Ramanankirahina, antique fabric sofas, Kvadrat motif cushions, a kilim, an XXL floor lamp and low trunk tables.

Nicolas Millet

The architect also played the dark gray tones on the wall and sheathed the floor of a patchwork of cork. the room is decorated with a photograph of Diana Lui; bed linen, thank you; Eames chairs

Nicolas Millet

In the bathroom, beauty products, Aesop, and towels Thank you.

Nicolas Millet

Like a sculpture, the monumental staircase, designed by Arnaud Lacoste, is placed in the center of the main room. Composed of wood and metal consoles, it plays separations between the kitchen-dining room and the living room.

Nicolas Millet

Upstairs, privacy is required. The architect has dressed the openings of screens that filter the views and sift the light.

Nicolas Millet

Pin
Send
Share
Send
Send