Dream Houses

In Vendée, a wooden house invites itself into the forest

Pin
Send
Share
Send
Send


In Vendée, a wooden house invites itself into the forest

Ryan von Ruben

A successful novelist, Caroline Vermalle von Ruben and her husband, the architect Ryan von Ruben, are a couple of globetrotters. After 30 moves and an 8-month world tour with their son, Oscar, the family settled in Notre-Dame-de-Monts in Vendée, Caroline's holiday resort. Loaded with memories, therefore, the building site today welcomes a superb wooden house of 138 m2. Visiting places.

Former London architect Norman Foster & Partners, Ryan von Ruben designed and designed his own house, all in wood and wrapped by the surrounding nature. This contemporary house is located in the heart of the Pays de Monts national forest, in front of Noirmoutier, and has direct access to the beach ... Open kitchen with island, cement tiles, wooden furniture and a neat color palette, enter into a family house who is one with nature!

To see also> A holiday home with cabanas on the beach

The construction project of this house in brief

The idea : give life to a house bathed in light to live in family.

The place : in the Pays de Monts forest, opposite Noirmoutier, in Notre-Dame-de-Monts, Vendée.

The situation : directly south.

Area : 138 m2.

The duration of the work : 6 months.

A family of globe-trotters settles ... to better leave!

From Cape Town to London, Caroline and Ryan von Ruben have traveled the world. Having always lived in an apartment during their various journeys, the couple wanted a house of their own, on their return to France. It is on a beautiful building plot of 800 m2, in Notre-Dame-de-Monts in the Vendée, Caroline's holiday place when she was a child, that they set their sights in 2012. In the middle of the Vendée forest, The goal # 1 of the couple was to build a house that would not distort the surroundings, the wood was quickly imposed. Ryan, a professional architect, drew the plans for the house and Caroline signed the decoration. The little family will have enjoyed almost 4 years before relocating to Cape Town, South Africa, and renting it.

A house built in the heart of the Vendean forest

The architecture of this small Vendée village remains traditional. Based on this observation, Ryan von Ruben imagined his home as an extension of the forest that surrounds it. In this context, it was not easy to let natural light and nature into the house. Accompanied by the project manager and teams from Projet Bois, a local builder, he built a house around the trees. But to adapt to the terrain and respect the vegetation, many adjustments were necessary. Result: 11 windows open the house on the outside. What to diffuse an astonishing light, as filtered by the pines of the property.

Ryan von Ruben

Spacious, friendly and bright, the living room is dreaming!

Housed in a large single-storey space, the living area of ​​the house is stunning with its impressive 5.5 meter high ceiling. Here, there is a lounge open to the outside and tastefully decorated by Caroline Vermalle von Ruben, who wished "inhabit the space without cluttering it". On the floor, a light wooden floor echoes the forest. What create a nice continuity with outdoor spaces. In the center of the room, a wooden table and a blue mohair carpet brought back from South Africa offer cachet and authenticity. Along the wall, a large sofa Roche Bobois, two gray armchairs AM.PM. and an Eames inspired rocking chair invite you to sit comfortably. Suspended from the ceiling, five Japanese balls shopped in England (15 euros each) occupy the space in an aerial way.

Ryan von Ruben

Completely open, the space breathes and communicates better with the outside

Ryan von Ruben

Harmony of blue on the lounge side

Ryan von Ruben

Open on the living room, a mezzanine overlooks the space

To see also> 10 mezzanines to take the height

Accessible via a solid wooden staircase, the mezzanine hosts the couple's office, a library and a TV corner.

Ryan von Ruben

Cement tiles and central island in the kitchen

Imagined under the mezzanine and adjoining the living room, the kitchen mixes retro and industrial codes with style. Selected from the catalog of the kitchen designer Schmidt, the contemporary kitchen is twisted an old counter marinated in a flea market of the Ile d'Yeu and revamped with an Ikea structure, rabbit handles (Anthropologie) and a slate paint stroke. On the wall, subway tile was laid as a credenza and two wall sconces House Doctor broadcast a soft light. On the ground, the cement tiles bought at the Carrelages du Marais in Nantes, delimit the space.

Ryan von Ruben

The conviviality is of putting in this space kitchen-dining room

Ryan von Ruben

Woody atmosphere on the dining room side

From the kitchen, the look is on a dining area arranged with care. Here, a wooden plate of Rajasthan, in the same flea market of the Ile d'Yeu (rue de l'Abbesse) and black metal trestles (Master & Master) make up the dining table. Around, six white Eames-inspired chairs awaken the whole. Above, the black metal suspension comes from a shop in Noirmoutier, A garden in the house.

Ryan von Ruben

A dining room where to spend good gourmet moments

Ryan von Ruben

More than a place of passage, the corridor is deco ...

Part of Ryan von Ruben's favorite house, the corridor is dressed in a vibrant blue, unearthed in the Resource Color chart. It is to make it more clear that the architect wished to add some skylights. Thus, the place of passage communicates, too, with the outside.

Ryan von Ruben

Yellow shot in the parental room

To see also> I adopt yellow in my house!

At the end of the corridor, the parental bedroom adopts an elegant ocher yellow color. DIY decorative idea to stitch: the original bedside tables, made using vintage suitcases and folding stools (Maisons du Monde). On the ground, two large carpets (Maisons du Monde, also) and a small bedside rug (La Redoute) warm the atmosphere of this room cocooning. On the ceiling, Conia, the design suspension in the shape of a bread apple by Vita Copenhagen, brings an ultimate touch of originality. Open on this space night, the parental dressing has been imagined at Ikea.

Ryan von Ruben

Ryan von Ruben

Metro tile and cement tiles are sublime in the bathrooms

In the couple's bathroom and their son's bathroom, the vanity unit, the mirror and the cement tiles (Carrelages du Marais) create a retro atmosphere, pimped by a walk-in shower adorned with white metro tiles. . A mix and match perfect in sum.

Ryan von Ruben

Dressed in subway tile, the walk-in shower is modernizing

Ryan von Ruben

Cozy, the guest room invites relaxation

Imagined as a real cocoon of sweetness, the guest room is perfect for welcoming family and friends. Like a decorative headboard, a piece of wall was lined with a cloudy and aerial wallpaper, the Cole & Son Nuvolette (bought at Au Fil des Couleurs). On the bed, two pink cushions by South African designer Carrol Boyes and an indigo cushion by the designer Phileas Handmade on Etsy, bring subtle colorful notes. On the ceiling, it is a copper Ikea suspension that offers a touch of brilliance.

Ryan von Ruben

The architect Ryan von Ruben

Ryan von Ruben

The house by night

Ryan von Ruben

The plan of the house

Ryan von Ruben

More info on the house and rent AirBnB from December 2016 on www.maison5.fr

Pin
Send
Share
Send
Send